Vragen en antwoorden

Boeken, hoe werkt het?

  1. Laat ons jullie definitieve data en bus voorkeur weten, dan sturen wij de huurovereenkomst en de huurvoorwaardes op.
  2. E-mail ons de ondertekende huurovereenkomst met kopie rijbewijzen terug.
  3. Zodra de aanbetaling (50% van het huurbedrag) onder vermelding van het contractnummer bij ons op de rekening staat is de reservering definitief en kan de voorpret beginnen :-)

Verzekering

Onze bussen zijn WA verzekerd. Schade door eigen schuld aan de eigen bus valt hier niet onder. Daar houden we de borg van €750 voor achter.

Verzekring afkopen

Wij bieden niet de optie om een extra verzekering pakket af te kopen. Dit omdat wij onze bussen met veel liefde opknappen en onderhouden en graag willen dat onze gasten de bussen met de zelfde liefde behandelen.

Pech onderweg

Pech is altijd vervelend! Dit gebeurt gelukkig weinig. Wij doen erg ons best om de bussen goed te onderhouden. Mocht er toch iets stuk gaan dan begeleiden wij jullie bij pech intensief. Lukt het ons niet het probleem telefonisch op te lossen dan komen wij of onze monteur zo snel mogelijk jullie kant op. Lukt dit niet binnen korte tijd of zijn jullie te ver weg dan helpen wij zoeken naar een garage in de buurt. In principe zijn deze oude Mercedes bussen makkelijk te maken, dat betekent dus snel opgelost. :-) De eerste dag dat jullie een pech avontuur hebben en eventueel niet verder kunnen of naar een garage moeten is voor eigen kosten, de volgende dagen dat jullie 'geen vakantie' hebben betalen wij per dag terug. Mocht het echt desastreus verlopen, dan kijken wij of we een andere bus beschikbaar hebben of helpen wij bij het vinden van een ander leuk vakantie onderkomen en krijgen jullie uiteraard het geld van de overige dagen terug. Over het algemeen gebeurt er weinig, en als wel dan lossen we het op. :-) Kosten van reparaties zijn uiteraard voor ons!

Bestuurders leeftijd en rijervaring

De minimum leeftijd is 24 jaar en minimaal 3 jaar rijervaring. Dit is de eis van onze verzekering. Wij hebben geen minimaal aantal bestuurders, we hebben wel van elke bestuurder een foto van het rijbewijs nodig.

Ophaal-terugbreng-tijden

In principe is de camper op te halen vanaf 15.00 en moet ze terug gebracht worden voor 12.00. Als het mogelijk is met de volgende/vorige verhuur zijn we hier heel erg flexibel mee. Een paar dagen voor vertrek overleggen we wat voor iederen de beste locatie en tijd is.

Ophalen, kan dat in Lissabon of Porto?

Wij verhuren onze bussen vanuit Lagos in zuid Portugal, vlak bij Faro. Het ophalen of terug brengen van de bus in Lissabon of Porto is helaas best prijzig. Vanuit Lissabon en Porto gaat een trein en ook een huurauto inleveren in lagos is een optie.

Wildcamperen

Dit mag officieel niet! Maar het word vaak gedoogd, en gebeurt daarom veel. Soms word iedereen (ook midden in de nacht) vriendelijk gevraagd om ergens anders te gaan staan. Het kan voorkomen dat er boetes worden gegeven, deze is altijd voor de klant. Ondanks dat onze bussen gemaakt zijn om off grid te gaan en een zo klein mogelijke voetafrduk achter te laten suporten wij wildcamperen in het natuurpark niet.

Campings, is reserveren nodig?

Er zijn in Portugal niet zo veel campings als in bijvoorbeeld Frankrijk, maar tot nu toe is reserveren niet nodig geweest.

Baby’s en ‘Vanlife’

Baby’s vinden ‘Vanlife’ heerlijk! Wij hebben al meerdere gasten gehad die heel fijn met hun baby of peuter op reis in onze bussen zijn geweest.

Welke bus moeten we kiezen?

Al onze bussen zijn verschillend. De ene bus leeft royaler en de andere bus rijd bv weer lekkerder, terwijl een andere bus wat kleiner is ingericht, maar meer opberg ruimte heeft. Zie campervans en onze Instagram en Facebook voor foto’s en filmpjes van de verschillende bussen.

Welke bus is geschikt voor kinderen?

Al onze bussen zijn geschik voor kinderen. Onze 4 persoons bussen hebben twee tweepersoonsbedden, een boven en een beneden waar de zithoek omgebouwd word in een twee persoonsbed. Als de kids boven slapen kunnen jullie nog lekker beneden zitten tot het voor jullie ook bedtijd is :-) Migaloo heeft naast de twee 2 persoons bedden ook twee 1 persoons stapelbedden achterin. Alleen Migaloo, ms Paddy en Miss M hebben elk 2 gordels achterin. Wij hebben kinderstoeltjes voor de allerkleinsten, wel aangeven indien gewenst.

Gordels achterin

De bussen zijn van voor de gordel wetten en hebben hierom achterin geen gordels nodig. Het is legaal om hier te zitten zonder gordels als er geen gordel is. Migaloo, Miss M en Paddy hebben wel 2 gordels achterin. Boktio heeft 1 zelf gebouwde gordel achterin.

Huurperiode van zaterdag op zaterdag?

Onze boekingen zijn niet perse van zaterdag op zaterdag :-)

Temperatuur

De Algarve staat bekend om zijn milde klimaat, vooral het puntje waar wij zitten, door zijn ligging. In de zomer is er een verkoelende zee wind aan de kust en word het daar te fris dan is het binnenland weer heerlijk warm om te ontdekken. Ook in de winter blijft de Algarve ‘Vanlife’ vriendelijk qua temperaturen.

Inventaris

In de campers zit eigenlijk alles wat je nodig hebt; kookspullen, spelletjes, reisgidsen etc. Beddengoed, schone lakens en 1 handdoek pp zitten er ook bij :) Vind meer details onderaan onze pagina Campervans.

WC en douche

Er zit een mobiel chemisch toilet in de bus, aan het einde en tussendoor uiteraard legen en schoomaken!.. Ook heeft elke bus een solar douche zak om buiten mee af te spoelen. Verder zijn er op veel plekken (en op diverse stranden) openbare wc's en soms ook douches.

Snailhouse Campervans

Wij zijn bereikbaar per telefoon, whatsapp en email.
Ons telefoonnummer: +31 6 17410166
Ons mailadres: snailhousecampervans@gmail.com

instagramfacebook

Waarom wij busjes verhuren?

Snailhouse campervans is ontstaan vanuit onze eigen ervaring die we graag willen delen. Wij vinden het belangrijk dat we het leuk vinden om te werken en dat doen we door een product te maken waar we achter staan en trots op zijn. Voor ons betekent dit een camper busje in Portugal waar je jezelf thuis voelt zodra je binnenkomt. Dat je denkt 'wow in dit busje wil ik graag op vakantie'.